Czy w tej kuchni polecą talerze? Serialowa kontynuacja hitowego Punktu wrzenia już od 16 października na CANAL+ Premium i dzień później w CANAL+ online!
W 2021 r. brytyjski film Punkt wrzenia zaskoczył wszystkich i stał się niemałym fenomenem. Nakręcony jednym ujęciem dzień z życia szefa kuchni Andy’ego, w którym wszystko dosłownie się wali, zachwycił zarówno krytyków, jak i widzów. Zaskoczył złożonością postaci, nawarstwieniem problemów życia codziennego i zabójczym tempem pogoni za odhaczeniem rzeczy na liście „do zrobienia”. Produkcja otrzymała 4 nominacje do prestiżowych nagród BAFTA. Ponadto zapisała się złotymi zgłoskami w coraz popularniejszym nurcie kina spod znaku „terroru w kuchni”. Teraz fani będą mogli zapoznać się z dalszymi losami bohaterów filmu, gdyż na CANAL+ trafia 4-odcinkowa serialowa kontynuacja.
Zobacz również: The Bear – recenzja 3. sezonu serialu. Brilliant, innovative, disappointing
Osiem miesięcy po tym, gdy Andy Jones (Stephen Graham) przeszedł zawał serca, jego restauracja upadła. Carly (Vinette Robinson), prawa ręka Andy’ego, otwiera w Londynie lokal – „Point North”. Razem z dawnymi współpracownikami z determinacją walczy nie tylko o sukces nowej restauracji, ale również z niewykwalifikowaną obsługą, chorą matką i niezadowolonymi inwestorami. Jeśli ktoś tęskni za rytmem, nieokiełznanym chaosem i pełną emocji historią z filmu, odnajdzie to z nawiązką w czterech odcinkach pełnych stresu i kuchennej anarchii. Jakość serialowej wersji podkreślają też krytycy – produkcja otrzymała 100% poleceń od krytyków na portalu Rotten Tomatoes.
Za serial odpowiedzialni są twórcy filmu – reżyser Philip Barantini oraz scenarzysta James Cummings. W rolach głównych zagrali Vinette Robinson, Stephen Graham, Hannah Walters, Hannah Traylen, Taz Skylar, Steven Ogg, Ray Panthaki, Izuka Hoyle, Cathy Tyson i Natalie Anderson.
Premiera serialu Punkt wrzenia już 16 października na CANAL+ Premium i w CANAL+ online.
Fot. główna: kadr z serialu Punkt wrzenia